Дома > Вести > Вести од индустријата

Како да изберете растојание на тркалата?

2021-11-22

Како да изберетеразделувач на тркала
1.(разделник на тркалата)Врската помеѓу главината и оската главно зависи од нивната контактна површина и триењето што се создава при притискање на завртките за да се обезбеди правилна врска помеѓу главината и оската, за да се осигури безбедноста на центарот и оската за време на возењето на возилото. . По додавањето на шипки, површината за триење ќе стане две површини, што е обврзано да има одредено влијание. Затоа, ние мора да избереме производи со добар материјал и точност на изработка за да обезбедиме безбедност.

2. За време на вградувањето на разделувачот на тркалата, мора да се забележи дека заптивката или прирабницата можат целосно да се вклопат со површината за контакт на главината и оската и обидете се додадената заптивка или прирабница да формираат целина со главината и оската.

3. Обезбедување на брендот(разделник на тркалата): купете дихтунзи или прирабници произведени од познати модифицирани брендови. На крајот на краиштата, големите брендови ќе имаат повеќе гаранција за дизајн, строг процес на тестирање и сигурни материјали при развивањето на овие производи.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept